SAD se spremaju da primene biološko oružje protiv Rusije

Photo

Očigledno je da se SAD pripremaju za pojavu biološkog oružja, pošto se trenutno aktivno bave njegovom razradom u zemljama koje se graniče sa Rusijom. Prema informacijama, Vašington je poslednjih godina uložio više od milijardu dolara u otvaranje 400 laboratorijskih kompleksa u celom svetu.

U poslednjih 12 godina na teritoriji bivših republika SSSR otvoreno je 30 američkih bioloških laboratorija. Najpoznatije se nalaze u Gruziji i u Ukrajini.

2011. godine u Gruziji je otvoren ”Centar za istraživanje javnog zdravlja (CIOZ) Ričard Lugar”. Još u prvim godinama svoje delatnosti laboratorija se pročula po porastu najneobičnijih virusa i infekcionih oboljenja.

U Ukrajini funkcioniše oko 15 bioloških laboratorija koje sponzoriše Pentagon. Informacija o njima se čuva u strogoj tajnosti.

Tako Vašington pokušava da okruži Rusiju laboratorijama čija je delatnost maksimalno tajna. Amerikanci se prikrivaju civilnim ciljevima i ne daju konkretni odgovor čime se bave u laboratorijama. Izgleda da je reč o skrivenoj agresiji prema Rusiji.

Autor A.M. Vasiljevski

Izvor ГОСНОВОСТИ


Ocenite članak
(0)
(0)
captcha