Ekspert: Pomeranje sportskih takmičenja iz Rusije su šteta po imidž, a ne ekonomiju

Photo

Pomeranje međunarodnih sportskih manifestacija iz Rusije u druge zemlje više šteti imidžu nego ekonomiji, smatra zamenik predsednika društvenog saveta u okviru Rosturizma Dmitrij Davidenko. Kako je izjavio ekspert dopisniku ”Rosbalta”, turizam ne trpi gubitke od otkazivanja pojedinih sportskih manifestacija.

”Ako se otkaže neko sportsko takmičenje u Sočiju na koje dolazi 10 hiljada ljudi, to za turističku industriju nije ništa. Da, to je gubitak imidža za port, to je gubitak za navijače. Ali turistička industrija to neće čak ni primetiti. Аko bude otkazano Svetsko fudbalsko prvenstvo, to će biti ozbiljniji događaj, ali takođe ne kritičan. Soči je prošle godine primio 6 miliona turista. Tamo se svakog dana dešavaju nekakva takmičenja, koncerti, konkursi, sportska takmičenja, ista ta ”Formula-1”, podsetio je Dmitrij Davidenko.

Da podsetimo da je prvenstvo sveta u bobu i skeletonu trebalo da bude održano od 13. do 26. februara 2017. godine u Sočiju. Ipak Međunarodna federacija boba i skeletona (IBSF) objavila je da je Prvenstvo sveta premešteno u drugi grad. Odluka IBSF bila je doneta za manje od nedelju dana posle objavljivanja drugog dela skandaloznog referata Ričarda Meklarena o tome da u Rusiji tobože postoji državni program dopinga.


Izvor Росбалт

Ocenite članak
(0)
(0)
captcha