Isinbajeva prokomentarisala novi film ARD o dopingu u Rusiji

Photo

Ruska laka atletičarka, dvostruka olimpijska šampionka u skokovima sa motkom Jelena Isinbajeva prokomentarisala je novi film nemačkog kanala ARD o dopingu koji se tobože primenjuje u ruskoj lakoj atletici. Sportistkinja se pita zašto ruski informatori kanala ne saopštavaju za ove prekršaje organima reda.

”Pitam se zašto se informatori umesto što snimaju skrivenom kamerom materijal i zatim ga prodaju ne obrate istražnim organima? Zašto ne idu u Ministarstvo sporta ili u antidoping agenciju da prijave prekršaje? Zašto bez dokaza ponovo uopštavaju sve sportiste? U celom svetu činjenice kršenja antidoping pravila predstavljaju ličnu odgovornost konkretnih sportista i njihovog personala”, - istakla je sportistkinja na svojoj stranici na ”Instagramu”.

Ona je podvukla da je protiv dopinga, kao i protiv onih koji se prikazuju kao ”borci za pravdu”, bez dokaza i na osnova ističući optužbe.

”Što je karakteristično, blate našu zemlju i naše čiste sportiste upravo neuspešni atletičari”, - dodala je Isibajeva. – ”Nažalost, zbog neuspešnih ljudi u sportu, koji krše antidoping pravila i žele da zarade na ovaj način, stradaju sportisti koji nemaju nikakve veze sa dopingom”.


Izvor Life

Ocenite članak
(0)
(0)
captcha