Šojgu: Grupacija na Кrimu garantovano će se suprotstaviti svakom protivniku

Photo

Trupe stacionirane na Кrimu mogu pružiti garantovani otpor svakom protivniku. Ovo je 20. juna izjavio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na eksternom zasedanju kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Feeracije, koje se prvi put održava u Sevastopolju.

”Na poluostrvu je stvorena i stalno jača jedinstvena grupacija nekoliko rodova vojske. Njani savremeni visokotehnološki sistemi naoružanja ne ostavljaju nikakve šanse potencijalnom protivniku, koji bi se osmelio da posegne na iskonsku rusku teritoriju, - kazao je on. – Za Rusiju je ovaj region uvek bio od ogromnog značaja. Tokom skoro dva i po veka ovde je mnogo puta rešavana sudbina Otadžbine. Upečatljive pobede Crnomorske flote su ušle u svetsku istoriju i postale naš ponos. Danas Кrim nastavlja da igra važnu ulogu u osiguranju vojne bezbednosti zemlje”, - preneo je portal EADaily.

Pri tome Šojgu je istakao da je u novoj nuklearnoj strategiji SAD Rusija označena kao glavni protivnik, a objekti PRO koje su SAD već ostavile u Rumuniji i planiraju da postae na teritoriji Poljske, podrivaju stabilnost na evropskom kontinentu. ”Podrivaju regionalnu stabilnosti kompleksi sistema PRO SAD, postavljeni 2016. godine u Rumuniji i planirano postavljanje sličnih objekata u Poljskoj”.


Izvor EADaily

Ocenite članak
(0)
(0)
captcha