SAD i Rusija će u Кaluškoj oblasti izgraditi fabriku lekova

Photo

Velike kompanije se ne plaše da imaju posla sa Rusijom, mada se u zapadnoj štampi redovno pojavljuju alarmantni članci o mal te ne katastrofalnom stanju ruske privrede. Među smelima je američka farmakološka kompanija ”Pfajzer” i američki fond Domain Associates. Oni su se dogovorili sa ruskom državnom korporacijom ”Rosnano” o izgradnji fabrike lekova u Кaluškoj oblasti, saopštava portal GOSNOVOSTI.

U ruskim razmerama važno je da novo preduzeće proizvodi lekove koje su razradili ruski stručnjaci. Time se bavila kompanija ”NovaMedika” koju je 2012. godine osnovala korporacija ”Rosnano” i već pomenuti fond Domain Associates. Rukovodstvo ”Rosnano” je ubeđeno da će na proizvodnoj platformi u Кaluškoj oblasti stasati ruska farmaceutska industrija.

Izgradnja će započeti već u maju. Da podsetimo da je farmakologija industrija u kojoj se primenjuju najnovija naučna dostignuća. Postojanje potpunog ciklusa u zemlji: od istraživanja do proizvodnje, govori o visokom nivou razvoja nauke i tehnologije. Na tom tržištu je vrlo snažna konkurencija, ali Rusija ima šansu da na njemu zauzme svoje dostojno mesto.


Izvor ГОСНОВОСТИ

Ocenite članak
(0)
(0)
captcha