Stanovnici Rusije o Telegram-u, sankcijama i Siriji: top-7 glavnih socijalnih činjenica

Photo

Savezni centar za ispitivanje javnog mnjenja VCIOM objavio je Top-7 glavnih socijalnih činjenica o stanovnicima Rusije prema rezultatima anketiranja u aprilu tekuće godine.

Podaci koji se nalaze na prvom mestu ovog anketiranja pokazuju da 66% stanovnika zemlje smatra: Rusija treba da podrži predsednika Sirije Bašara Asada u slučaju vojnog napada SAD. Na drugom mestu je činjenica da više od polovine ruskih građana (55%) prognozira pooštravanje sankcija od strane zapadnih zemalja u narednih godinu dana. Zatvara trojku lidera činjenica da 24% stanovnika zemlje smatra važnim očuvanje dostupa Telegramu, a nevažnim 64%.

Na četvrtom mestu — 58% ruskih građana koji su videli rimejk sovjetskih filmova bili su nezadovoljni novim ostvarenjima. Peta činjenica – oligarsi nisu nikuda nestali, bez obzira na radikalne promene u političkom uređenju i ekonomskom položaju Rusije, ubeđena je većina anketiranih – 94%. Šesta – Oleg Tabakov je za većinu ruskih građana jedan od omiljenih domaćih glumaca i reditelja. Zatvara rejting činjenica da bi svaki četvrti građanin Rusije (26%) želeo da poleti u kosmos.


Izvor EADaily

Ocenite članak
(0)
(0)
captcha