Šta treba znati o prvom ruskom solarnom automobilu

Photo

Prvi ruski solarni automobil je testiran na trasi Formule-1. Кonstruktori su ga testirali na stazi ”SočiAvtodrom” i već se pripremaju za takmičenje na American Solar Challenge.

Ironijom sudbije ideja da se napravi solarni automobil rođena je u ”gradu bez sunca” – na Sanktpeterburškom politehničkom univerzitetu Petra Velikog. O projektu su pronalazači govorili još pre dve godine, kada je publici prikazan koncept u razmeri 1:6.

Sada je SOL pravi automibil čije tehnologije ubuduće treba da se iskoriste prilikom konstruisanja vozila za masovno tržište. Nije teško pretpostaviti da će energiju automobil dobijati od solarnih baterija na krovu. Efikasnost, brzina, težina, dizajn – sve to je na vrhunskom nivou. Ubuduće planiramo da u SOL ugradimo automatsko upravljanje, rekli su pronalazači.

Nad ovim automibilom takođe radi ”Laboratorija Кasperski” koja planira da zaštiti SOL od kibernetičkih napada. Prema rečima autora, ova mera bezbednosti je neophodna, pošto za vreme vožnje vozilo stalno šalje podatke o svom stanju. Sistem uzima u obzir kontrolu brzine, napona, struje, temperature pogonskog uređaja i solarnih panela, kao i punjenja akumulatora. Cena jednog solarnog automobila iznosi deset miliona rubalja. Ali naučnici opravdavaju visoku cenu time što je SOL urađen isključivo od kvalitetnih i otpornih materijala. Na primer, za njegovo ”jezgro” koristi se ugljenično vlakno. Slične tehnologije se primenjuju i u Formuli-1.

Dužina SOL iznosi 4,2 metra, širina — 2 metra, a težina — 160 kilogrammov. Nedavno je solarni automobil ispitan na trasi Formule-1 u Sočiju. Automobil je uspeo da dostigne brzinu od 85-90 kilometara na sat, a na ravnoj trasi do Pulkova

SOL je razvio brzinu od 100 kilometara na sat.

Inovatori planiraju da pripremaju automobil za trke, a zatim da se pozabave proizvodnjom solarnog automobila za svakodnevnu upotrebu.

Sada se pripremamo za trku American Solar Challenge, koja će biti održana u SAD od 14. do 22. jula. Tu se takmiče solarni automobili, dužina maršrute iznosi oko 3000 kilometara, kazali su autori projekta.

Autor Erika Jefremova


Извор Агенција грађанског новинарства ”Ридус”


Ocenite članak
(0)
(0)
captcha