”Снага Сибира” ће почети да се пуни гасом 1. септембра

Photo

”Гаспром” планира да започне пуњење гасовода ”Снага Сибира” који води из Русије у Кину на јесен. Како је саопштила агенција ”Интерфакс”, о томе се говори у корпоративном издању техничког наручиоца изградње Д.О.О. ”Гаспром трансгаз Томск”. 

”Почетак пуњења ”Снаге Сибира” природним гасом у начелу је планиран за 1. септембар”, - пише издање. Такав датум појавио се пошто је руски холдинг утврдио шему организације радова на пуштању гасовода у рад.

Главни радови тичу се истискивања азота из цеви и њихово пуњење природним гасом. У радовима учествују три типа бригада и више од 300 људи.

Основни задатак комплексне бригаде је да прати истискивање азота, прилив гаса и да реагује у случају ванредних ситуација. 

Поред тога, издање је саопштио да ће ове године предузеће почети да гради деоницу гасовода од Ковиктинског до Чајандинског налазишта, што ће осигурати неопходну количину гаса предвиђену за испоруку у Кину према уговору.

Да подсетимо да ”Гаспром” према уговору са кинеском компанијом CNPC планира да испоручује гасоводом ”Снага Сибира” 38 милијарди кубних метара гаса током 30 година. Прве испоруке се очекују 1. децембра 2019. године. При томе пун капацитет гасовод ће достићи не одмах, већ до 2025. године.


Извор: EADaily


Оцените чланак
(0)
(0)
captcha