Запад признао: Русија и Кина спремне да униште амерички долар

Photo

Интернет-портал Zero Hedge објавио је нови чланак угледног међународног стратега Марина Катуса под називом ”Ви планирате да постанете сведоци златне грознице”. У њему експерт размишља о томе да се сада бележи озбиљно убрзање процеса дедоларизације светске привреде, тачније одустајање разних држава од коришћења америчког долара као основне валуте међународних обрачуна. О томе пишу ГОСНОВОСТИ.

У чланку се такође наводе претходне прогнозе експерта, које су се састојале у томе да ће земље целог света прекинути трговину у доларима таквом робом као што је нафта. Све то може да се види већ сада, пошто Кина, Русија, Иран и Венецуела разрађују механизме размене засноване на злату. Како сматра Катус, таквим темпом већ у скорије време долар ће толико ослабити, да ће то довести до масовног смањење златне резерве.

Како сматра Катус, ускоро ће се свет суочити са глобалним препородом златне грознице, пошто ће тржиштима у развоју бити неопходно злато за размену својих валута. Почеће од тога што ће главни фондови већ наредне године почети да пребацују капитал у скупоцене метале због слабости долара и негативних прогноза за ту валуту, као што то већ сада чине Русија и Кина.

Катус је убеђен да ће ускоро сви морати да се суоче са озбиљним геополитичким престројавањем, које ће бити праћено озбиљним променама финансијских и економских система, толико уобичајених у данашње време.

Треба истаћи да је у последњих годину дана Русија увећала своје златне и девизне резерве са 377 052 милиона долара до 405 129 милиона долара.


Извор ГОСНОВОСТИ

Оцените чланак
(0)
(0)
captcha