У Бечу се појавио аутобус без возача

Photo

Последњих година Беч је стекао статус једног од најнапреднијих градова Европе који реализује најнапредније страгегије, како непосредно у урбаном развоју, тако и у развоју инфраструктуре.

Пре неколико година на некадашњој градској периферији појавио се нови квартал, изграђен по канонима ”паметног града”. Aspern Zeestadt. Као што доличи ”паметном граду”, управо овај квартал је био одабран за тестирање пробојног саобраћајног пројекта аутоматског аутобуса - auto.Bus – Seestadt. 

О томе како изгледа овај пројекат одлучили смо да поразговарамо са представницима бечког департмана градског саобраћаја (Wiener Linien) Јоханесом Либерманом.

- Испричајте нам о пројекту auto.Bus – Seestadt: у којој се фази он сада налази и каква је перспектива његове реализације?

- То је научно-истраживачки пројекат за који смо добили повластице од државе. У априлу 2018. године смо изнајмили 2 аутобуса француског произвођача «Navya», проверавамо их сада у нашој гаражи, тачније на приватној територији. Од 15. априла 2019. године желимо да реализујемо пилот-пројекат већ непосредно на градској територији.

- Који је циљ тестирања?

- Проверићемо реакцију становника у кварталу «Zeestadt Aspern», како ће се они према том аутобусу однети, како ће га користити и да ли ће желети да он код њих саобраћа. Циљ пројекта је да се провери технолошки ниво аутономних аутобуса, шта они већ могу, шта не могу, и да се провери како би то могло да ради у пракси.

- Пошто је, колико разумем, главни циљ управо беспилотно коришћење, тестирање је извршено у беспилотном или у уобичајеном режиму?

- У Аустрији је законом предвиђено да из разлога безбедности возач у аутобусу ипак мора да буде. Без обзира на то што аутобус може да ради аутоматски, возач ипак мора да буде присутан. Јер могу да настану неки проблеми које само човек може да реши.

- Који је тада смисао да се тестира аутобус без возача, ако за сада нема перспективе да он проради у беспилотном режиму?

- Смисао је да се провери шта ради, шта не ради, да се уклоне сви недостаци до тог тренутка када ће коришћење аутоматизованог превоза бити дозвољено.

Поред тога, убудуће ће бити потребна друга квалификација возача, зато што су за вожњу аутобуса потребне дозволе D категорије, што је прилично скупо. У датом случају довољно је да се има не баш прави возач, колико стјуарт који ће јефтиније коштати. Поред тога, у Бечу је сада прави проблем да се нађе возач за аутобусе који има управо дозволу D категорије. Он ће и бити за госте, за путнике, да им помогне у неким ситуацијама. 

- Када су вршена градска тестирања, како су на то реаговали становници Асперна?

- Прво тестирање смо извели 20. јула 2018. године, али само на малој деоници и путници су се веома благонаклоно однели према том аутобусу. Допало им се његово лагано кретање, нико се није жалио због тога што он вози прилично споро. Брзина возила приликом тестирања је износила око 10 километара на сат.

- Аутобус је потпуно електрични? 

- Да, то је потпуно електрични аутобус, он може да ради око 9 сати на једном пуњењу.

Данас се у многим великим градовима света већ разматра могућност коришћења аутоматизованог јавног превоза. Да ли је Беч спреман да промени своје законодавство како би убрзао процес увођења аутобуса без возача?

- То је питање на које ми за сада не можемо да одговоримо. Наравно, имамо жељу, али дужни смо да делујемо у оквиру закона.

- Шта ви мислите, да ли ће сами становници Беча бити спремни да прихвате такав превоз? Да ли ће бити спремни да га користе или ће се плашити?

- Сигуран сам да су сви који су проверили превоз били заинтересовани, ја бих на ово питање сада одговорио потврдно, зато што је то ипак нешто непоновљиво. Временом, када то буде уведено редовно, све ће бити уобичајено и досадно: притиснеш дугме докле ти треба да се возиш и готово. Даље можеш да седиш и да се бавиш својим пословима.

Аутор: Максим Легуенко

Оцените чланак
(3.3)
(0)
captcha