САД се спремају да примене биолошко оружје против Русије

Photo

Очигледно је да се САД припремају за појаву биолошког оружја, пошто се тренутно активно баве његовом разрадом у земљама које се граниче са Русијом. Према информацијама, Вашингтон је последњих година уложио више од милијарду долара у отварање 400 лабораторијских комплекса у целом свету.

У последњих 12 година на територији бивших република СССР отворено је 30 америчких биолошких лабораторија. Најпознатије се налазе у Грузији и у Украјини.

2011. године у Грузији је отворен ”Центар за истраживање јавног здравља (ЦИОЗ) Ричард Лугар”. Још у првим годинама своје делатности лабораторија се прочула по порасту најнеобичнијих вируса и инфекционих обољења.

У Украјини функционише око 15 биолошких лабораторија које спонзорише Пентагон. Информација о њима се чува у строгој тајности.

Тако Вашингтон покушава да окружи Русију лабораторијама чија је делатност максимално тајна. Американци се прикривају цивилним циљевима и не дају конкретни одговор чиме се баве у лабораторијама. Изгледа да је реч о скривеној агресији према Русији.

Аутор А.М. Васиљевски

Извор ГОСНОВОСТИ


Оцените чланак
(0)
(0)
captcha