Данас је у Русији дан жалости за жртвама пожара у Кемерову

Photo

Данас, у среду 28. марта, у Русији је дан жалости за погинулима у пожару у тржном центру ”Зимска вишња” у Кемерову.

Према званичним подацима у пожару су погинуле 64 особе. Према објављеним списковима, међу њима је било више од четрдесеторо деце. 68 особа је задобило повреде или тровање продуктима сагоревања, међу хоспитализованима је троје деце.

Пожар у тржном центру ”Зимска вишња” у Кемерову избио је 25. марта. До пожара је дошло на последњем спрату, где се налазила биоскопска сала и где је у недељу било много деце. Касније се појавила информација да су врата биоскопске сале била закључана: тако су сарадници биоскопа решили да се боре против оних који не купују карте и оставили су посетиоце у клопци.

Председник Русије Владимир Путин који је у уторак стигао на место трагедије, у току саветовања посвећеног ликвидацији последица пожара у тржном центру ”Зимска вишња” назвао је између осталог као узрок несреће криминални немар.

”Шта се код нас дешава? То нису бојева дејства, није изненадна експлозија метана у руднику угља. Људи су дошли да се одморе, деца… Ми говоримо о демографији и губимо толико људи. Због чега? Због криминалног немара”, - изјавио је Путин.

Оцените чланак
(3.3)
(0)
captcha