Експерт: Померање спортских такмичења из Русије су штета по имиџ, а не економију

Photo

Померање међународних спортских манифестација из Русије у друге земље више штети имиџу него економији, сматра заменик председника друштвеног савета у оквиру Ростуризма Дмитриј Давиденко. Како је изјавио експерт дописнику ”Росбалта”, туризам не трпи губитке од отказивања појединих спортских манифестација.

”Ако се откаже неко спортско такмичење у Сочију на које долази 10 хиљада људи, то за туристичку индустрију није ништа. Да, то је губитак имиџа за порт, то је губитак за навијаче. Али туристичка индустрија то неће чак ни приметити. Ако буде отказано Светско фудбалско првенство, то ће бити озбиљнији догађај, али такође не критичан. Сочи је прошле године примио 6 милиона туриста. Тамо се сваког дана дешавају некаква такмичења, концерти, конкурси, спортска такмичења, иста та ”Формула-1”, подсетио је Дмитриј Давиденко.

Да подсетимо да је првенство света у бобу и скелетону требало да буде одржано од 13. до 26. фебруара 2017. године у Сочију. Ипак Међународна федерација боба и скелетона (IBSF) објавила је да је Првенство света премештено у други град. Одлука IBSF била је донета за мање од недељу дана после објављивања другог дела скандалозног реферата Ричарда Мекларена о томе да у Русији тобоже постоји државни програм допинга.


Извор Росбалт

Оцените чланак
(0)
(0)
captcha