Исинбајева прокоментарисала нови филм ARD о допингу у Русији

Photo

Руска лака атлетичарка, двострука олимпијска шампионка у скоковима са мотком Јелена Исинбајева прокоментарисала је нови филм немачког канала ARD о допингу који се тобоже примењује у руској лакој атлетици. Спортисткиња се пита зашто руски информатори канала не саопштавају за ове прекршаје органима реда.

”Питам се зашто се информатори уместо што снимају скривеном камером материјал и затим га продају не обрате истражним органима? Зашто не иду у Министарство спорта или у антидопинг агенцију да пријаве прекршаје? Зашто без доказа поново уопштавају све спортисте? У целом свету чињенице кршења антидопинг правила представљају личну одговорност конкретних спортиста и њиховог персонала”, - истакла је спортисткиња на својој страници на ”Инстаграму”.

Она је подвукла да је против допинга, као и против оних који се приказују као ”борци за правду”, без доказа и на основа истичући оптужбе.

”Што је карактеристично, блате нашу земљу и наше чисте спортисте управо неуспешни атлетичари”, - додала је Исибајева. – ”Нажалост, због неуспешних људи у спорту, који крше антидопинг правила и желе да зараде на овај начин, страдају спортисти који немају никакве везе са допингом”.


Извор Life

Оцените чланак
(0)
(0)
captcha