КАМАЗ остаје најбржи камион на свету

Photo

У различитим релијима по беспућу у класи камиона руски КамАЗ је непрестани лидер. Наравно, тркачка возила се разликују од серијских модела, али за произвођаче аутомобила такве манифестације су могућност да покажу граничне могућности својих возила, пишу ГОСНОВОСТИ.

До ”Пута свиле-2017” остале су још две недеље, а до новог релија ”Париз-Дакар” више од пола године, али КамАЗ се већ припрема за старт наредне године. Ради се о томе што организатори најпрестижнијег релија све време мењају правила, покушавајући да све тимове доведу у једнаке услове.

Шеф тима ”КамАЗ-мастер” Владимир Чагин каже да се организатори трке могу разумети: они желе интригу и промену победника. Зато, сматра Чагин, сваки пут приликом смене правила виде да КамАЗ може да буде бољи од свих и труде се да направе тако да нашем тиму буде неудобно. Али то није повод за жалбу, већ могућност да се провере своја најбоља својства не само с тачке гледишта чистог спорта, већ и способности да се брзо налазе оптимална техничка решења.

Строго говрећи, на сваку трку излази ново возило. После финиша тркачи се извесно време одмарају, али затим се окупљају да размотре све што се десило, унесу измене. Само захваљујући сталним експериментима са спортским возилима ”КамАЗ-мастер” чува вођство. Чагин сматра да се позиције не смеју изгубити. КамАЗ је најбржи камион на свету и то треба и да остане.


Извор ГОСНОВОСТИ

Оцените чланак
(0)
(0)
captcha