Кримски мост назвали ”деветим светским чудом”

Photo

Кримски мост дуг 19 километара нова је руска знаменитост. Дужег моста нема ни у Русији, ни у Европи. Снажне челичне конструкције које се уздижу изнад воде држе 4 аутомобилске траке – по 2 у сваком смеру. Железничке шине треба да буду постављене поред њих, тамо где се гради још једна трака. Оригинални лук висок 35 метара планиран је тако да испод њега могу да пролазе бродови.

Пројекат овог објекта дуго су промишљали врхунски стручњаци како би он одговорио захтевима функционалности и безбедности. Узето је у обзир све – и ветар, и ледене санте, и земљотреси и корозија метала у сланој води и нечије зле намере.

Пролазак преко Керченског моста добро је обезбеђен как оса земље, тако и из ваздуха и испод воде. За то је задужена армија и специјално обучене службе. Око њега је створена безбедна зона, као на затвореној војној територији. Возила одмах пролазе кроз специјалне пунктове где се аутоматски скенирају. И уколико постоје сумње, додатно се претресају.

За туристе је посета Керченском мосту сада не само потреба, већ и пријатна екскурзија у току које они својим очима могу да виде ово ”девето чудо света”, које по прогнозама многих ”пријатељских” земаља уопште није требало да се појави.

Оцените чланак
(3.2)
(0)
captcha