МИП Русије: Решење за Косово мора да добије одобрење СБ УН

Photo

Руски став поводом Косова остаје непромењен и ослања се на међународно-правне оквире, фиксиране у резолуцији СБ ООН 1244. Тако је Департман за информисање и штампу Министарства спољних послова Русије 6. новембра одговорило на молбу руске информационе агенције EADaily да прецизира став Русије у односу на идеју разграничења између Срба и косовских Албанаца.

”Решење, ако такво буде достигнуто између Београда и Приштине, треба да буде узајамно прихватљиво, да одговара међународном праву, да добије одобрење СБ УН и да буде реално оствариво. Неопходно је такође обезбедити широку подршку међународне заједнице”, - стоји у саопштењу руског спољнополитичког ресора.

Одељење за информисање и штампу сматра деструктивним вештачко форсирање такозване ”коначне нормализације” између Београда и Приштине из побуда далеких од истинских интереса достизања стабилног регулисања и њено повезивање са било каквим вештачким роковима. ”Треба да буде осигурана потпуна реализација раније постигнутих споразума”, - подвлачи се у саопштењу.

Подсећамо да је раније члан Савета Федерације Алексеј Пушков у интервјуу београдском издању ”Политика” изјавио да не види разлог да Русија негодује против српског плана за Косово, чак ако се ради и о разграничењу. ”Никада нисам чуо да је Москва била против решења која предлаже српска власт”, - казао је сенатор.


Извор EADailyОцените чланак
(0)
(0)
captcha