Нови системи руског наоружања ће моћи да нападају противника из космоса

Photo

Војни експерт Александар Жилин изнео је перспективе руског стратешког наоружања.

Александар Жилин је изразио мишљење да следећа етапа у развоју руских система стратешког наоружања може да постане разрада нових средстава доставе бојевих глава. Они могу да функционишу ”не само као хиперсонични, већ и сасвим лепо да раде из космоса”.

Експерт је подсетио да САД поклањају велику пажњу развоју дигиталних технологија. За то су им потребни велики ресурси, између осталог и материјални, мада дати правац тешко да може да се посматра као универзални лек од свих глобалних претњи, пишу ГОСНОВОСТИ.

”Навешћу елементарни пример, позивајући се на оно што су рекли стручњаци. Експерти говоре да Запад много улаже у технологије. То је све добро, али једна нуклеарна експлозија над атмосфером у право време и на правом месту – и од дигиталних технологија остаје јефтин метал – оне све испадају из строја”, - казао је саговорник издања.

Затим је Жилин изнео своје мишљење о перспективама коришћења беспилотних летелица. Он је истакао да је данас ”дигитална експлозија много ефикаснија и разорнија него експлозије обичног експлозива”.

Беспилотне летелице су савремени инструмент вођења бојевих дејстава, али не треба заборавити да то оружје може да буде усмерено против људи који њиме управљају. Реч је о томе што савремене технологије омогућавају да се дронови пресрећу и користе по сопственом нахођењу.


Извор ГОСНОВОСТИ

Оцените чланак
(3.3)
(0)
captcha