Председник ФИФЕ позвао навијаче у ”предивну Русију”

Photo
Ђани Инфантино и Владимир Путин

Председник Међународне федерације фудбала (ФИФА) Ђани Инфантино похвалио је организаторе Купа федерације 2017, а фудбалским навијачима је посаветовао да дођу у Русију и ”упознају ову предивну земљу”, пише ”Ридус”.

”Увек сам био убеђен да ће Русија испунити све преузете обавезе, зато ако је некада неко у то сумњао, сада је резултат очигледан”, - цитира највећи аустријски лист Kronen Zeitung Инфантинове речи, изречене на састанку са председником Владимиром Путином у Краснодару 23. маја.

”Врло је важно да свет зна шта Русија чини за развој фудбла, не само за саму Русију, већ и за цео фудблски свет. Као председник ФИФЕ, али, што је много важније, као фудбалски навијач, могу да позовем цео свет да дође овамо у Русију, на Куп конфедерације и на првенство света и да упозна ову предивну земљу”, - додао је он.

Инфантино је захвалио шефу државе ”и целом руском народу за то што ви чините за нас, за фудбал, за све ко воли фудбал”.

Владимир Путин је одговорио да руски организатори фудбалских турнира велики део пажње и места на стадионима поклањају ”нашим страним гостима”.

”Активно радимо са навијачима, са удружењима навијача, и учинићемо све как оби и спортски објекти, и услови боравка у Русији, и све оно што је везано за услуге бројним навијачима, публици, спортистима, буде реализовано на највишем нивоу”, - подвукао је председник.

Да подсетимо, Куп конфедерације 2017. године је осми по реду фудбалски турнир међу националним репрезентацијама који се одржава под окриљем ФИФЕ и протећи ће од 17. јуна до 2. јула 2017. године у Русији. Фудбалски стручњаци називају овај турнир пробом пред првенство света 2018. године, чије ће финале такође бити одржано у Русији. Куп конфедерације ће бити одржан на истим стадионима који ће наредне године бити домаћини светског првенства.

Аутор Сергеј Болотов

Извор Агенција грађанског новинарства РидусОцените чланак
(0)
(0)
captcha