Рецепти руске кухиње: штукине главе

Photo

Једна од најпопуларнијих риба у Русији увек је била штука. Припрема се на разне начине. Од ње може да се направи много деликатеса – густа чорба, нежне фаширане шницле, укусна паштета и, наравно, штукине главе. Скоро сваки део ове рибе користи се за припрему необично укусних јела.

Главу рибе домаћице обично бацају. Штета. Од штукиних глава може се направити одично јело, истина, ко воли. Мада, таквих је много.

Штукине главе са белим луком спадају у рецепте руске кухиње. Треба истаћи да јело има дугу историју. Његови корени могу се наћи још у време царских пирева, где су као једно од главних јела биле изношене штукине главе са белим луком. Рецепт је на данашњи дан, наравно, претрпео извесне промене. Али оне се не могу назвати кардиналним.

Да почнемо. Узмите 8 штукиних глава и уклоните шкрге и очи. Поле тога прелијте главе кључалом водом, оперите и ставите у хладну воду да огрезну.

Додајте зачине и поврће (једна средња главица лука, две мање шаргарепе, корен першуна, кромпир и главица белог лука), ставите посуду да се кува док не буде готово. Затим склоните шерпу са ватре, ставите у њу бели лук и пустите да одстоји 10 минута.

Штукине главе су готове, остало је да се сервирају на тацну и лепо компонују са куваним кромпиром. Не заборавите да полијете штукине главе буљоном.

Оцените чланак
(0)
(0)
captcha