Шојгу: Групација на Криму гарантовано ће се супротставити сваком противнику

Photo

Трупе стациониране на Криму могу пружити гарантовани отпор сваком противнику. Ово је 20. јуна изјавио министар одбране Русије Сергеј Шојгу на екстерном заседању колегијума Министарства одбране Руске Феерације, које се први пут одржава у Севастопољу.

”На полуострву је створена и стално јача јединствена групација неколико родова војске. Њени савремени високотехнолошки системи наоружања не остављају никакве шансе потенцијалном противнику, који би се осмелио да посегне на исконску руску територију, - казао је он. – За Русију је овај регион увек био од огромног значаја. Током скоро два и по века овде је много пута решавана судбина Отаџбине. Упечатљиве победе Црноморске флоте су ушле у светску историју и постале наш понос. Данас Крим наставља да игра важну улогу у осигурању војне безбедности земље”, - пренео је портал EADaily.

При томе Шојгу је истакао да је у новој нуклеарној стратегији САД Русија означена као главни противник, а објекти ПРО које су САД већ оставиле у Румунији и планирају да постае на територији Пољске, подривају стабилност на европском континенту. ”Подривају регионалну стабилности комплекси система ПРО САД, постављени 2016. године у Румунији и планирано постављање сличних објеката у Пољској”.


Извор EADaily

Оцените чланак
(0)
(0)
captcha