Старински воз довезао у Москву 7000 јунака разних епоха

Photo

Седам хиљада учесника историјских реконструкција који представљају разне епохе, од Гвозденог доба до 20. века, окупило се у руској престоници, саопштава ”Ридус”.

У Москви је отворен међународни фестивал историјских реконструкција ”Времена и епохе”. У оквиру манифестације на престоничким сценама ће ”оживети” 12 епоха – од Гвозденог доба до Кримског рата 1853-1856. године.

Празник је почео доласком раритетног воза са локомотивом на угаљ на Рижску железничку станицу. Из њега је изашло око 70 учесника реконструкција који су представили разне епохе фестивала.

Овде су и римски легионари, и Норвежани 8. века, руски племићи 19. века, ирски официри 20. века и многи други.

Москва је домаћин фестивала ”Времена и епохе” већ седми пут. У манифестацију је укључено шест хиљада руских и хиљаду страних учесника.

”Идеја фестивала била је да се у престоници окупе све најбоље историјске реконструкције из целог света. Разне епохе се преплићу на улицама и у парковима у јединствену историјску представу. Московљани и туристи ће шетати центром рада од једне епохе до друге, путовати у паркове како би видели битке из 17. века или борбу римских легиона против варвара, или логор Руске царске армије, кажу организатори фестивала”.

Резултати масовне манифестације ће бити резимирани 12. јуна на Дан Русије: у Тверској улици биће одржан велики перформанс који ће госте међународног фестивала пренети у разна времена и епохе.

Аутор Едуард Футурје

Извор Агенција грађанског новинарства ”Ридус”
Оцените чланак
(0)
(0)
captcha