Технологија препознавања лица постала још доступнија

Photo

Руска компанија NTechLab, која се специјализује на разради решења у области неутронских мрежа, најавила је покретање производа FindFace Enterprise Server SDK, саопштава Life.

Како се истиче, сада свака компанија може да користи технологију препознавања лица FindFace унутар сопствене корпоративне ИТ-инфраструктуре. Алгоритам који је разрадио NTechLab, пружа могућност да се пореде парови лица са 99% тачношћу и да се претражује база од 250 милиона фотографија за мање од 0,3 секунде са тачношћу од преко 70%. Такав резултат се постиже захваљујући специјалном формату, који чува информацију о лицу човека у фајлу ”тешком” мање од 1 килобајта.

Аутори истичу да производ Findface Enterprise Server SDK може широко да се примени у разним областима: трговина на мало, банкарске услуге, осигурање безбедности, индустрија забаве, спортске манифестације, сервиси за упознавање и многе друге. Поред тога, могућност увођења алгоритма NTechLab на сопствену опрему дозвољава да се алгоритам распознавања лица користи у организацијама било ког нивоа захтева према информационој безбедности, укључујући државне структуре и одбрамбена предузећа.


Извор Life

Оцените чланак
(0)
(0)
captcha