Упркос санкцијама САД послале на Петербуршки економски форум рекордну делегацију

Photo

Лидер по броју представника на Петербуршком међународном економском форуму 2017. године био је амерички бизнис. Ово је саопштио саветник председника Русије Антон Кобјаков, пишу ГОСНОВОСТИ.

Укупно из земље родоначелнице санкција дошло је 560 људи који су представљали 140 компанија. Намеће се питање: ”где је ваша солидарност са украјинским националнистима и сиријским терористима, господо бизнисмени?”. Или је једна ствар саветовати ”европским партнерима” како да воде послове, а сасвим друга водити их лично.

Убеђен сам да ће једном ова генерација америчких бизнисмена написати књигу о томе како се ослободила европске конкуренције на руском тржишту уз помоћ вашингтонског лобија.

Ипак, европски бизнис се такође ослобађа предрасуда донетих преко океана. Ове године петербуршки форум је окупио више од 14 хиљада учесника. Форум је протекао у изузетно продуктивном кључу: било је склопљено 386 споразума у вредности од 2 трилиона рубаља. Према утисцима учесника, инвеститори су били много активнији него прошле године.

Коначно, главни рекорд овогодишњег форума носи географски карактер. Петербург су посетили представници 143 земље: политичари, бизнисмени, представници међународних организација, експерти, научници, новинари и предтавници многих других професија.

Наредне године Петербуршки међународни економски форум ће бити одржан уочи светског првенства у фудбалу 24-26. маја. Тако да рекорд по заступљености земаља на форуму може да траје целе године, мада до тада мит о изолацији Русије сигурно неће бити актуелан. Изолације се нико на форуму није сетио ни ове године.

Аутор Иљја Новицки

  Извор ГОСНОВОСТИ

Оцените чланак
(0)
(0)
captcha