Захарова: Русија не намеће Србији своје учешће у регулисању косовског питања

Photo

Све што чини Русија у процесу регулисања косовског конфликта одражава молбу Србије и не представља наметање сопствених интереса другој држави, изјавила је на брифингу 15. јуна званични предствник МИП Русије Марија Захарова. Тако је она одговорила на молбу новинара EADaily да прокоментарише изјаву амбасадора Русије у Србији Александра Чепурина о том да Москва може да одигра активнију улогу у решавању косовског питања, ако је за то замоли српска страна.

”Не мислим да је то била иницијативна изјава, зато што све што чини Русија у погледу регулисања косовског проблема, у првом реду одражава интересе и молбе непосредно Србије. Србије као државе и Срба као народа. То није питање руских интереса, који се намећу другој држави, то је питање чија је суштина да Русија помаже Србији на њену молбу у регулисању овог врло сложеног и врло драматичног питања. Зато ова питања морају наравно да одређују (и то је наш непроменљив став) сами Срби, а Русија је увек ту”, - подвукла је Захарова.

У датом случају, објаснила је она, Чепуринова изјава може да се тумачи као одговор на питање може ли Русија да одигра неку активнију улогу у случају да јој се Србија обрати.


Извор EADaily


Оцените чланак
(0)
(0)
captcha