Заменик министра одбране Русије назвао ракете ”Кинжал” убицама носача авиона

Photo
© youtube.com

Заменик министра одбране Русије Јуриј Борисов је открио неке могућности најновијих система наоружања о којима је раније говорио председник Владимир Путин. О томе пише ”Ридус”.

Испоставило се да хиперсоничне ракете ”Кинжал” могу да погађају носаче авиона, а интерконтиненталне ракете са нуклеарним погоном су добиле назив ”Авангард” и већ је покренута њихова серијска производња.

”Кинжал спада у класу високопрецизног наоружања које поседује полифункционалну бојеву главу, која може да погађа како стационарне, тако и покретне циљеве. Између осталог носачи авиона и бродови у класи крстарица, разарача, фрегата потенцијални су циљеви за ово оружје”, - казао је Борисов у интервју листу ”Црвена звезда”.

Што се тиче ракета ”Авангард”, он је прецизирао да је Министарство одбране потписало уговор за њихову серијску производњу.

Да подсетимо, о најновијим разрадама руских система наоружања Владимир Путин је говорио 1. марта у свом експозеу Федералном сабору. Један од тих система је крстарећа ракета на нуклеарни погон, други је нова класа беспилотних подводних уређаја који могу да буду опремљени како конвенционалним, тако и нуклеарним пуњењима, трећи је борбени ласерски комплекс. Такође је била посебно представљена хиперсонична ракета система ”Кинжал”, која је у стању да превлада сва постојећа и перспективна средства ПВО противника.


Извор Агенција грађанског новинарства ”Ридус”


Оцените чланак
(3.3)
(0)
captcha