Тешко оболелог малишана из Русије оперисаће у Србији

Photo

Четворогодишњем малишану из Завудоуковска са урођеном маном извешће скупу операцију у српској клиници, захваљујући средствима добротворног фонда ”Кључ за живот”. Ово је саопштио губернатор Тјуменске области Владимир Јакушев.

Мама четворогодишњег Николаја, Јелена Сергејевна, рекла је да њено дете пати од ретког обољења – екстрофије мокраћне бешике. Тачније, при рођењу овај орган се нашао не унутар организма, већ споља.

”Када је син имао две недеље, урадили су му прву операцију у Москви, годину дана касније другу. Сада је потребна велика пластична операција, коју у Русији изводе само у неколико фаза, лечење траје дуго. Алтернатива је пронађена у Србији, где оперише познати светски стручњак за урологију. Он је проучио сва документа сина и спреман је да га оперерише у једној етапи”, - истакла је Јелена Сергејевна.

Да истакнемо, захваљујући пројекту ”Кључ за живот”, у овој српској клиници већ је било успешно оперисано двоје деце са сличним обољењима. Губернатор Владимир Јакушев је подвукао да ће средства за Николајеву операцију бити изводјена, она ће бити изведена 13. децембра ове године. Такође уз помоћ добротворног пројекта ”Кључ за живот” буће плаћен пут и боравак за дечака и мајку.


Извор: Прес-служба Губернатора Тјуменске области

Оцените чланак
(3.3)
(0)
captcha